Temasamlingene har begrenset antall deltakere – her er det førstemann til mølla.
Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål før du melder deg på.

  • Temasamlinger som går over 4 eller 5 dager inkluderer overnatting. Helgesamlingene går over lørdag og søndag og inkluderer ikke overnatting.

  • Det er ingen krav til faglige forkunnskaper. Derimot forutsettes nysgjerrighet og interesse.

  • Første samling i januar handler om jord, planter –og matvaresituasjonen. Den kan være nyttig å ha med for flere av de senere samlingene (særlig samling 4, 5, 6 og 7 ).

  • Du skal bo, sove og spise på gården. Noen måltider tilbereder vi i fellesskap, og soveplassene er i rom og kammers i flere hus. Du skal ikke forvente opphold med høy komfort og luksus, men derimot spesielle og minneverdige dager med masse trivsel og læringsutbytte. Samlingene vil også inneholde «teambuilding» og sosiale aktiviteter.

  • Alle samlingene har påmeldingsfrister (se beskrivelse av den enkelte samling). Det vil være begrensning på antall deltakere pr samling ( maks 6-10 deltakere ). Derfor vil de som melder seg på først være sikret plass. Ved for få deltagere, kan enkelte samlinger bli avlyst.

  • Betaling skjer ved faktura. For ukessamlingene er depositumet 50 prosent av totalsummen. Faktura på depositum sendes ut etter påmeldingsfristen er utløpt. Restbeløpet gjøres opp etter fullført samlingen. Faktura for helgesamlingene deles ut etter gjennomført samling.

  • Frist for avbestilling for ukesamlingene er 14 dager, helgesamlingene en uke før samling.  

  • Målet er å kjøre de samme samlingene igjen i 2019, men det kan bli endringer av opplegget.
 
 

UKESSAMLINGER

 
spire09.jpg

Temasamling 4: Våronn i fjellbygda

Tidspunkt: Ankomst tirsdag 22. mai kl. 20.00 – avsluttes søndag 27. mai kl. 15.00.

Påmelding : Innen 20. april 2018

Maks. deltakerantall: 7 personer (KUN FÅ PLASSER IGJEN)

Innhold/tema: Jordarbeiding og arbeid i grønnsakhagen og på enga. Såing av korn. Noe teori. Det vil bli satt av rikelig med tid til gode samtaler og refleksjon rundt det vi jobber med. Vi kan fyre opp badstua og det blir tilbud om massasje etter aktiviteter.

Pris: Kr 9 900 per person, inkl. mat og overnatting.

 
P1070280.JPG

Temasamling 5: Slåttonn i fjellbygda

Tidspunkt: Fredag 13. juli - søndag 15. juli

Påmelding: Innen 30. juni 2018.

Maks. deltakerantall: 8 personer.

Innhold/tema: Et 3-dagers helgekurs der målet er å vise hvordan tørrhøy produseres i dag med traktor og moderne redskap. Hva er høy og forskjell på høyproduksjon før og nå? Lære om prosessen fra slått til innlegging på tørka.

Priser og påmelding: Se egen side

 

 
ViggaVekst_02.jpg

Temasamling 6: Høsting og foredling av korn i fjellbygda

Tidspunkt: Ankomst tirsdag 18. september kl. 20.00 – avsluttes søndag 23. september kl. 15.00.

Påmelding: Innen 10. august 2018.

Maks. deltakerantall: 6 personer.

Innhold/tema: Høsting med sigd og tresking på «gamlemåten». Opphold med overnatting og maling av kornet på Lorkverna. Flatbrødbaking med nymalt korn (bygg ). Noe teori.

Det vil bli satt av rikelig med tid til samtaler og refleksjon rundt det vi jobber med.

Pris: Kr 9 900 per person, inkl. mat og overnatting.

 
ViggaVekst_57.jpg

Temasamling 7: Høsting av naturen

Tidspunkt: Ankomst fredag 5. oktober kl. 18.00 – avsluttes  onsdag 10. oktober kl. 16.00.

Påmelding: Innen 1. september 2018.

Maks. deltakerantall: 6 personer.

Innhold/tema: Høsting og utnytting av ville vekster. Innhøsting av grønnsaker. Slakting av lam (frivillig), partering og tilberedning. Noe teori. Kveldssykling og «safari» på Lesjaleira.

Det vil bli satt av rikelig med tid til samtaler og refleksjon rundt det vi jobber med.

Pris: Kr 9 900 per person, inkl. mat og overnatting.

 
 
:Vigga_Vekst_-02.png
Fine dager i flotte og ukjente omgivelser med rom for både fysiske og mer mentale utfordringer i en broket forsamling. Kanopadling med ørretfiske, slakting av lam, brygging av øl og omvisning på møllebruk i nært samarbeid med kursdeltakere jeg aldri har møtt før, gjorde oppholdet både spennende, lærerikt og givende. Og takk til Geir og hans evne til å formidle praktisk og teoretisk kunnskap og å skape en trygg ramme rundt oppholdet.
— Margareth, sommeren 2017