Vigga Vekst

Temasamlingene hos Vigga Vekst vil ta deg med på opplevelser i natur, fjellandskap, kulturhistorie i fjellbygda Lesja nord i Gudbrandsdalen. Vi skal ha base på gården min. Her vil du få se, oppleve og lære mer om natur, jord, planter og hvordan maten vår blir til.

 
Antall kilometer er lengden langs bilveg til Vigga Vekst på Lora. Det er også mulig å ta buss eller tog til Lesja. Rull videre nedover for et mer detaljert kart.

Antall kilometer er lengden langs bilveg til Vigga Vekst på Lora. Det er også mulig å ta buss eller tog til Lesja. Rull videre nedover for et mer detaljert kart.

 
 
 

Geir Ulekleiv

Jeg er 1954-modell, er utdannet sivilagronom fra Ås/NMBU med master i jord-og plantelære. Jeg har gård på Lora som jeg har drevet siden 1988, det er her basen for Vigga Vekst er. På gården drev jeg med sau til 2006, og etter det høyproduksjon for salg. I løpet av livet har jeg vært heldig å få prøve meg i ulike yrker, jeg har jobbet i offentlig forvaltning, laftebransjen, vært lærer - og drevet egen konsulentvirksomhet innenfor nærings -og bygdeutvikling. Den kanskje mest spennede jobben har vært å undevise i agronomi på voksenopplæring.

Jeg har alltid vært glad i frisk luft, natur og fyisk aktivitet.

ViggaVekst_36.jpg
 
 
 
ViggaVekst_59.jpg

Norderhus Søndre

(Systugu Norderhus)

Gården min på Lora er freda og har verneverdige bygninger rundt et tun. Husene er restaurert og bygd ut slik at de er tidsmessige, men ivaretatt i den gamle stilen. Byggeåret 1631 er innskjært i himlingen på kjøkkenet i våningshuset, det er uten tvil et sted med sjel og historie. Gården har seter på Bjøknesetra i idylliske Lordalen, 15 km unna. Det er åtte bygninger på gården og fire på setra.