FRA JORD TIL BORD

Temasamlingene hos Vigga Vekst tar deg med på opplevelser i natur, fjellandskap, kulturhistorie i fjellbygda Lesja nord i Gudbrandsdalen. Vi skal ha base på gården min. Her får du se, oppleve og lære mer om natur, jord, planter og hvordan maten vår blir til.

Han som har tapt. Til nå.
Men som vi kanskje må spørre snart
om veien. Dit vi kom fra.
Der det gror.
— Slutten av Rolf Jacobsens dikt "Den lille bonden", der han hyller bonden, matprodusenten og sliteren.

På samlingene til Vigga vekst skal vi spørre litt om veien, se tilbake … men også fremover. Du skal få kjenne frisk fjelluft, grave i jorda, mene, lytte – og reflektere. Du skal få delta i prosessen med å produsere mat, «fra jord til bord». Målet er å synliggjøre samspill mellom jord, planter, dyr og mennesker i ei fjellbygd. Og hvordan menneskene her gjennom generasjoner har lært seg å høste av dette mangfoldet. Bygda har mye, og viktig kompetanse, men en annen kompetanse enn den som finnes i byene.

Læring gjennom mestring

Målet med samlingene til Vigga Vekst er å gi deg innsyn og økt kunnskap om denne kompetansen. Først og fremst gjennom opplevelse og praksis, «learning by doing». Læring skjer i stor grad gjennom aktivitet, opplevelse og mestring. Alle deltakere skal bidra, tenke, reflektere og kommunisere. Om mat og miljø, natur og forbruk – og om mulighet for endring. Og du vil oppleve kontrastene – både aktivitet og ro og stillhet.

 
P1070280.JPG
 

Velkommen til Lesja

Jeg har gjennom samlingene til Vigga Vekst lyst til å vise deg noe av den erfaringen, kunnskapen – og mulighet for opplevelser som finnes i ei bygd som Lesja. Jeg har selv både teoretisk og praktisk bakgrunn for å kunne gjøre det. Og – ikke minst – engasjement!

Velkommen til Lesja!