Bygg ditt eget drivhus, og dyrk dine egne grønnsaker

20181002_172850 copy.jpg

Bygg ditt eget drivhus, og dyrk dine egne grønnsaker

Vil du spise friske råvarer du selv har dyrka? Det er kortreist, trygg mat rett fra jorda. Vi gir deg grunnleggende kunnskap for å kunne dyrke egen mat.  

Bygg et enkelt og billig drivhus

Trinn 1, 3.-5. mai

Å kjøpe drivhus i dag er relativt dyrt. Lær deg teknikker for å bygge eget drivhus i valgfri størrelse! Fra fredag 3. til søndag 5. mai arrangerer vi kurs i å bygge eget drivhus ved hjelp av lett tilgjengelige materialer.

Du lærer deg en konstruksjon av tre, plastrør og plastpresenning, som enkelt kan tilpasses den størrelsen du ønsker hjemme. Du lærer planlegging, bygging og hvordan du best kan innrede drivhuset. Drivhuset kan tilpasses en mindre hagetomt.

Det blir kurs fredag, lørdag og søndag. Mulighet for overnatting og måltider på gården eller i nærheten.

Maks 10 deltakere, meld din interesse i dag.

 
20180525_111300 copy.jpg
 

Våronn i grønnsakshagen

Dyrk dine egne grønnsaker og urter!

Jord, jordarbeiding og gjødsling

Trinn 2, 18.mai-19.mai

Lørdag 18. og søndag 19. mai lærer vi om jord, gjødsling og jordarbeiding. Et godt grunnlag må til for å få god avling. Du lærer om jordarbeiding, og klargjøring for såing og planting. Mesteparten av tida går med til praktisk arbeid. PH, kalk og de viktigste næringsstoffene blir også tema.

SÅ OG PLANTE

Trinn 3, Mandag 20. til onsdag 22. mai fortsetter vi med å så og plante de ulike vekstene. Du lærer hvordan du får god utnytting av arealet, valg av vekster, og hvordan du skal så frø og plante småplanter som er sådd inne.

Du kan delta på ett av kursene, eller begge to. Mulighet for overnatting og måltider på gården eller i nærheten. Du får mer info etter påmelding.

Maks 10 deltakere pr kurs, sikre deg en plass i dag.

20181002_173010 copy.jpg